Wat voor een persoon ben ik?

Ik hou van pionieren, van nieuwe dingen uitproberen. Ik ben creatief en flexibel; gedreven en ik zie steeds nieuwe kansen. Willen = kunnen! Straight to the point. Ook wil ik graag goeie resultaten en successen behalen. En als dat gelukt is, successen vieren. Ik hou ervan om mee te denken en te sparren. Dat bevordert de creativiteit.

Ik heb moeite met mensen die autoritair zijn of heel erg star en gebonden aan vaste regels. Hoewel ik wel degelijk empathisch vermogen heb, houd ik niet van veel emotioneel gedoe. Wat niet betekent dat ik niet professioneel genoeg ben om samen te werken met mensen die wat meer van deze drijfveren hebben. Daarin zie ik wel een uitdaging!

Mijn drijfveren

Het afgelopen jaar heb ik de drijfverentest van Management Drives gedaan. Deze test geeft een goed inzicht over je drijfveren. Waar zit je passie, waar krijg je energie van en waar lekt energie op weg?

Hiernaast staat mijn persoonlijk profiel. Iedere kleur heeft zijn eigen betekenis en ik zal hier in het kort mijn profiel toelichten.

Het kopje Logica

Je ziet dat hier de kleuren geel en granje de boventoon voeren. Geel betekent dat ik graag zaken analyseer, probeer te begrijpen en te doorgronden. Ik probeer zaken breed te beschouwen. 

Oranje betekent dat ik doelgericht, resultaat gericht en op prestatie gericht ben. Gericht op doelen en succes, willen = kunnen. Ik vind het belangrijk om serieus genomen te worden.

De kleine bolletjes zijn blauw, rood, groen en paars. Dat zijn kenmerken die bij mij minder van belang zijn. Blauw is gestructureerd en principieel op de regels, rood is hard doorpakken en besluiten, groen is een luisterend oor bieden en delen en paars is beslotenheid creëren en dienstbaar opstellen.

Het kopje Verwerping

Dat zijn zaken waar ik mij aan kan storen. Dat zijn met name de kleuren blauw, paars, rood en groen. Blauw is bureaucratie en regeltjes, paars is conservatisme en buitensluiting, rood is conflict en machtsmisbruik en groen is soft gedoe en wéér overleggen.

Het kopje Energiebalans

Hier zie je waar ik energie van krijg en waar energie op weglekt. De plussen zijn energiegevers en de minnen de energielekkers. 

Je ziet dat ook hier geel en oranje de boventoon voeren. Geel staat voor nieuwe inzichten en oranje voor resultaten behalen en gezien worden.

De minnen zijn weer blauw, paars, rood en groen. Mijn energie lekt weg op routinematig werk en starheid, behoudendheid, machtsspelletjes en conflict, allerlei overleg en soft gedoe.

Het kopje Mindset

HIer zie je welke drijfveren en gedragingen mij in mijn gedachten het meest bezighouden. De mindset toont het meest onbewuste deel van het profiel. Je ziet welke drijfveren onder druk naar voren komen. Onder druk is geel aanwezig, geel staat voor principieel worden en zaken onnodig compliceren, dan komt blauw, alles onder controle proberen te houden door het aanbrengen van structuur. Vervolgens neemt paars, wantrouwen, toe. Oranje geeft aan dat er sprake is van opportunisme en rood staat voor drammerig worden en als laatste groen. Deze kleur is het minst aanwezig en dat betekent dat je je met alles gaat bemoeien.